Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

08-12-2011

2012 toeslagen

2012 toeslagen

Nieuwe Toeslagen Systeem online
Burgers kunnen voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week via internet hun toeslagen aanvragen, wijzigen of stopzetten met hun DigiD via mijn.toeslagen.nl. Voor intermediairs wordt het BAPI-kanaal opengesteld voor het ontvangen van toeslagberichten.

Nieuwe Toeslagen Systeem
De site is het sluitstuk van de invoering van een Nieuw Toeslagen Systeem (NTS) bij de Belastingdienst. Met het nieuwe systeem wordt ook de berekening van het voorschot gestroomlijnd.

Eén inkomen
In het nieuwe systeem kan nog maar één inkomen voor alle toeslagen worden doorgegeven. Hierdoor hebben alle toeslagen dezelfde grondslag. Het voorschot kan hierdoor voor sommige mensen lager of juist hoger zijn dan ze gewend waren.

Koppeling systemen
Verhuizingen die gemeenten aan de Belastingdienst doorgeven worden bijna realtime verwerkt. Wanneer twee mensen gaan samenwonen, wordt de toeslag automatisch aangepast.

Overzicht
“De site biedt een handig overzicht van de aangevraagde toeslagen. Ook een wijziging doorgeven wordt zo eenvoudiger. Meer duidelijkheid en minder gedoe”, aldus staatssecretaris Weekers van Financiën woensdag.

Belastingtelefoon
Deze week ontvangen ruim 6 miljoen huishoudens de jaarlijkse beschikking voor in totaal 8 miljoen huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen en het kindgebonden budget. Om deze mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, is de capaciteit van de Belastingtelefoon (0800 – 0543) uitgebreid. Zaterdag 10 en zaterdag 17 december kunt u van 9.00 tot 16.00 uur bellen. De normale openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Ons programma 2012
Het speciale download programma dat wij als intermediair gebruikten om toeslagen aan te vragen of te muteren (pincode variant) wordt niet meer ter beschikking gesteld. In plaats daarvan is het BAPI-kanaal opengesteld voor het ontvangen van toeslagberichten. Onze leverancier zal ons hiertoe zo spoedig mogelijk de software ter beschikking stellen zodat wij ook deze vorm van dienstverlening voor u kunnen uitvoeren in 2012.

Send this to a friend