Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Geschreven door:
Marijn Bitter

01-03-2010

Opleggen navorderingsaanslagen 12 jaar

12 jaar

Opleggen navorderingsaanslagen kan over periode van 12 jaar

De fiscus mag zwartspaarders met een geheim vermogen in het buitenland voor 12 jaar navorderingsaanslagen opleggen. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. De hoogste rechters in ons land volgden hiermee een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in 2009.

Uitspraak Hoge Raad
Voor verzwegen tegoeden in Nederland geldt een termijn van 5 jaar om alsnog belasting te heffen. Maar volgens de Hoge Raad kan voor een buitenlands vermogen een periode van 12 jaar door de beugel. De Belastingdienst is dan doorgaans meer tijd kwijt met het achterhalen van informatie.
Toch is de fiscus niet op alle punten in het gelijk gesteld; een inspecteur moet wel haast maken met het vergaren van informatie en het opleggen van aanslagen.”

Duitsland
Ook bij onze oosterburen gaat de jacht op zwartspaarders onverminderd voort. De Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft gisteren voor €2,5 miljoen een cd-rom met Zwitserse bankgegevens gekocht. Hierop zouden de gegevens staan van vijftienhonderd Duitse belastingontduikers, die nog €100 miljoen aan de fiscus schuldig zijn.

De Duitse regering van Angela Merkel gaf eerder toestemming voor de aankoop, maar de beslissing hiervoor ligt bij de afzonderlijke deelstaten. Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën, liet begin deze maand weten dat hij ook interesse heeft in het schijfje. Hij gaf de Belastingdienst opdracht de voor ons land relevante gegevens op te vragen.

Bron: de Telegraaf

Send this to a friend