Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
TWP Computers
Recensent:
Maurits van Lennep
Organisatie vorm:
BV
Product:
Hardware oplossingen

Aantal medewerkers:
8
Branche:
IT en internationale handel
Website:
www.twp.nl

twp-portret

TWP Computers BV is opgericht in 1993. In het begin verkocht het bedrijf vooral standaard hardware, maar in de loop der jaren is TWP zich steeds meer gaan specialiseren in de verkoop van servers voor datacenters. Het kantoor van TWP bevindt zich in Amsterdam, te midden van alle belangrijke Nederlandse datacenters. De klantenkring van TWP varieert van eenmanszaken tot multinationals in binnen- en buitenland. TWP heeft veel servers en onderdelen in voorraad. Daardoor kan het bedrijf vaak binnen een paar uur servers afleveren naar ieder datacenter in Nederland. Ook internationale zendingen zijn geen probleem.

Ik zocht een partij die goed op de hoogte is van actualiteiten op fiscaal gebied

Lange tijd deed Maurits de administratie en belastingaangiften voor TWP Computers zelf. Maar toen het bedrijf begon te groeien, besloot hij advies in te winnen bij een deskundig belastingadviseur. “Vooral van het fiscale gedeelte heb ik zelf niet genoeg kennis in huis. Ik vond het een prettig idee om dat aan een professional over te laten, iemand die goed op de hoogte is van de actuele zaken. Een partij die alles bijhoudt en ons erover kan adviseren.”

De keuze voor Koppel Advies lag voor de hand, zegt Maurits. “Ik woonde twee straten verderop en ben er eens binnengestapt. Ik had een prettig gesprek met Nico Koppel. TWP was destijds nog redelijk klein, maar Nico Koppel liet merken dat hij zich goed kon inleven in de materie. Het voelde eigenlijk meteen goed.”

We hebben alles uitvoerig besproken en samen de hele BV-structuur opgezet

Koppel is begonnen met het geven van fiscaal advies aan TWP. Niet veel later kwam daar de verzorging van de jaarrekeningen en de belastingaangiften bij. En toen TWP in 2000 overging naar een BV bewees Koppel ook weer zijn toegevoegde waarde. “In het hele traject hebben ze ons uitstekend begeleid en geadviseerd,” zegt Maurits. “We hebben alles tot in de puntjes doorgesproken en samen de hele BV-structuur opgezet.”

De gedegen manier waarop Koppel TWP voorziet van fiscaal advies, is een van de punten die Maurits waardeert in de samenwerking. Maar ook de procedure rondom het opstellen van de jaarrekeningen vindt hij prettig. “Jaarlijks zit een medewerker van Koppel twee volle dagen bij ons op kantoor. Hij controleert onze hele administratie die wij in Exact voeren. Daarna worden de jaarcijfers opgesteld, eerst in concept. En voordat de eindcijfers definitief worden vastgesteld hebben we nog een keer uitvoerig overleg, ook over andere fiscale zaken. Zo weten we dus precies hoe we ervoor staan.”

Dankzij horizontaal toezicht weten wij heel snel waar we aan toe zijn

Vanaf het begin van de samenwerking verzorgt Koppel ook de belastingaangiften voor TWP. “Erg fijn is dat Koppel meedoet met horizontaal toezicht,” vindt Maurits. “Hierdoor kan de Belastingdienst vrijwel meteen een definitieve aanslag opleggen en weten wij dus heel snel waar we aan toe zijn. Die zekerheid vind ik belangrijk.” Ook de salarisadministratie heeft TWP sinds een flink aantal jaren uitbesteed aan Koppel. “Af en toe zijn er weer nieuwe regelingen op dat gebied en ik vind het prettig dat we niet zelf alles hoeven uit te zoeken. Het is belangrijk te weten dat het allemaal goed geregeld is. Die zekerheid hebben we met Koppel.”

Met de samenwerking tussen TWP en Koppel zit het dus wel goed. “Uiteraard is de uitstekende kennis op fiscaal gebied evident. Maar ook het persoonlijke contact vind ik erg prettig. We hebben altijd met dezelfde personen te maken,” verklaart Maurits. “En omdat we al zo lang samenwerken, kent Koppel ons bedrijf goed. Ze zijn goed op de hoogte wat er speelt binnen ons bedrijf en in de branche. Het is fijn dat je bij problemen niet alles opnieuw hoeft uit te leggen. Ze snappen gewoon wat je bedoelt. Wat ik leuk vind is dat ze bij Koppel altijd geïnteresseerd zijn in de voortgang van TWP. Ze hebben al onze groeiperiodes meegemaakt en ons al in veel situaties van uitstekend fiscaal advies voorzien.”

De oude situatie

TWP Computers is voortgekomen uit een hobby van oprichter Maurits. De eerste jaren van zijn onderneming, toen het bedrijf nog een eenmanszaak was, deed hij de administratie en belastingaangiften nog zelf. Maar toen het bedrijf eind jaren ‘90 groter werd, vond Maurits het tijd om zijn financiële zaken uit te besteden aan een professional, omdat hij er zeker van wilde zijn dat alles goed geregeld was.

De oplossing

Koppel Advies zat destijds letterlijk bij Maurits om de hoek en dus besloot hij er eens binnen te lopen. Hij had een prettig gesprek met Nico Koppel, wat hem deed besluiten met Koppel in zee te gaan. Sindsdien verzorgt Koppel de jaarrekeningen en belastingaangiften voor TWP en versterken ze TWP regelmatig met passende oplossingen op fiscaal gebied. Ook bij de overgang van eenmanszaak naar BV heeft Koppel het bedrijf begeleid en geadviseerd.

De voordelen

  • Kritisch en proactief
  • Korte lijnen: persoonlijk contact en vaste aanspreekpunten
  • Denkt mee in pragmatische oplossingen
  • Weet wat er in de branche en niche gebeurt, spreekt de taal
  • Snel zekerheid over aangiftes dankzij horizontaal toezicht
Send this to a friend