Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Thomas Eyck
Recensent:
Thomas Eyck
Organisatie vorm:
Eenmanszaak
Aantal medewerkers:
2
Branche:
Kunst en cultuur
Website:
www.thomaseyck.com

thomas-eyck-portret

Thomas Eyck is uitgever en distributeur van karakteristieke en exclusieve hedendaagse designproducten. Zorg, aandacht en liefde voor materiaal, techniek en ontwerp zijn sleutelwoorden in de filosofie van het bedrijf. Thomas Eyck werkt samen met verschillende ontwerpers, die hij zorgvuldig selecteert. Ook de materialen en technieken worden met zorg gekozen, waarbij gezocht wordt naar samenwerking met de beste vakmensen en fabrikanten. Zo ontstaan gelimiteerde series producten, variërend van vaasjes tot kasten en van kussentjes tot lampen. Thomas Eyck verkoopt zijn producten wereldwijd via galerieën, (high-end) shops en zijn webshop. Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van Thomas Eyck komt er binnenkort in het Zuiderzeemuseum een overzichtstentoonstelling van zijn collecties.

Koppel heeft alles altijd meteen in de gaten

Het eerste gesprek dat Thomas met Nico Koppel had, gaf hem direct vertrouwen. “Nico straalt deskundigheid uit en hij is bovendien sympathiek. Er was meteen een goede klik tussen ons. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken voordat ik besloot mijn financiële zaken aan hem toe te vertrouwen.”

Als eenmansbedrijf heeft Thomas Eyck een redelijk eenvoudige administratie, zegt hij zelf. Toch bewijst Nico hem regelmatig zijn toegevoegde waarde. “Zo was mijn voorraad laatst erg hoog. Nico heeft alles altijd meteen in de gaten en dan stipt hij het ook aan. Hij vroeg me of ik me bewust was van die hoge voorraad en wat de reden ervan was. Het bleek allemaal in orde, maar ik vind het fijn dat ze dit soort dingen benoemen. Dat ze niet klakkeloos mijn cijfers overnemen en de boel direct doorsturen naar de Belastingdienst, maar dat ze checken of je misschien iets fout hebt gedaan en reageren als dat nodig is.”

Koppel komt regelmatig – vaak ongevraagd – met allerlei goede adviezen

Thomas waardeert de proactieve houding van Nico zeer. “Het gebeurt regelmatig dat hij zelf met allerlei goede ideeën en adviezen komt. Ook bij de laatste aangifte was dat weer het geval. Het had te maken met investeringen die ik gedaan had. Ik weet niet eens meer precies de details van wat hij me adviseerde, maar het pakte in elk geval voordeliger voor mij uit.”

Thomas Eyck heeft geen werknemers in dienst, hij werkt voornamelijk met zzp”ers. En in de regelgeving omtrent het inhuren van zzp”ers is onlangs veel veranderd. “Ook daarbij kon ik weer een beroep doen op Nico. Hij heeft onder andere met me meegedacht over het opstellen van contracten die voldoen aan de nieuwe voorwaarden van de Belastingdienst. Heel prettig.”

Ook bij zijn internationale contacten kan Thomas een beroep doen op de expertise van Nico. “Bij internationale btw-vraagstukken heeft hij altijd een gerichte oplossing voor de export naar andere landen, zowel binnen als buiten de EU.” Thomas vindt het een geruststelling te weten dat zijn financiën goed geregeld zijn. “Mocht de Belastingdienst op de stoep staan om mijn administratie te checken, dan weet ik dankzij Koppel dat het allemaal klopt. Dat geeft rust.”

De fysieke afstand is geen probleem, we hebben korte lijnen

Hoewel zijn bedrijf in het noordoosten van Friesland is gevestigd en Koppel dus niet bij hem om de hoek zit, ervaart Thomas die fysieke afstand absoluut niet als probleem. “We zien elkaar ongeveer twee keer per jaar, en dat is oké. Een paar jaar geleden ben ik overgestapt op een nieuw boekhoudsysteem waar ze bij Koppel ook op kunnen inloggen. Als ik vragen heb, kan ik die telefonisch afhandelen. Dat werkt prima. We hebben korte lijnen. Als een medewerker niet meteen beschikbaar is, word ik altijd keurig teruggebeld. Het werkt gewoon.”

Ook zijn privé-belastingzaken laat Thomas al jaren met een gerust hart over aan Koppel. “Naast het opstellen van de jaarcijfers verzorgt Nico ook de aangifte inkomstenbelasting van mij en mijn echtgenote. Omdat we al zo lang samenwerken, is Nico goed op de hoogte van onze situatie, zowel zakelijk als privé. Dat maakt het makkelijk. En ik vind het erg leuk dat hij zich interesseert voor mijn onderneming en de branche waarin ik werkzaam ben.”

Thomas is erg tevreden met de samenwerking. “Geen haar op mijn hoofd die erover denkt om bij Koppel weg te gaan,” zegt hij stellig. “Niet alleen omdat ze daadkrachtig en proactief zijn, maar ook omdat er niet veel contact nodig is om tot goede dingen te komen. Ik vind het gewoon een erg fijn bedrijf.”

De oude situatie

Al sinds de oprichting van zijn bedrijf, nu tien jaar geleden, werkt Thomas Eyck samen met Koppel Advies. Toen hij startte als zelfstandig ondernemer wilde Thomas er zeker van zijn dat de financiële kant van zijn bedrijf goed geregeld was. Temeer ook omdat hij zelf niet voldoende kennis heeft op dit gebied. En dus ging hij op zoek naar een betrouwbare belastingadviseur.

De oplossing

Via zijn vrouw, die via haar werk al langer bekend was met Koppel Advies, kwam Thomas in contact met Nico Koppel. Beide heren raakten in gesprek en er was direct een klik. Thomas vertelde Nico dat hij op zoek was naar een fiscalist voor deskundig belastingadvies. Dat leidde al snel tot de eerste concrete opdracht voor Koppel: het opmaken van de jaarrekening. Inmiddels neemt Koppel alle fiscale zaken uit Thomas” handen, zowel zakelijk als privé. Van de aangifte inkomstenbelasting van zijn echtgenote tot aan de aangifte omzetbelasting.

De voordelen

  • Daadkrachtig en proactief
  • Heldere communicatie door korte lijnen en een vast aanspreekpunt
  • Gerichte oplossingen bij internationale btw-vraagstukken
  • Weet wat er speelt in de branche
  • Persoonlijke benadering
Send this to a friend