Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
dunnhumby Netherlands BV
Recensent:
Bas Drogtrop
Organisatie vorm:
BV
Product:
Performance display advertising
Website:
www.dunnhumby.com

sociomantic-labs-portret

Adverteren met resultaat. dunnhumby helpt bedrijven slimmer online te adverteren, door middel van performance display advertising. Ze schakelt tussen adverteerders en online kanalen waar reclame wordt gemaakt. Dit is niet nieuw, het gericht adverteren op individuele consumenten wel. dunnhumby – opgericht in Berlijn met inmiddels campagnes in meer dan 60 markten – weet hoe online campagnes het beste kunnen worden opgezet, uitgevoerd en geoptimaliseerd. Door geautomatiseerd advertentieruimte in te kopen bij online publishers en potentiële online kopers in kaart te brengen, worden de juiste doelgroepen bereikt. Met deze door technologie gedreven aanpak realiseert dunnhumby de meest efficiënte online campagnes.

Voor een bedrijf is een goede belastingadviseur een basisbehoefte

In 2009 begonnen drie Duitse jongens met de verovering van de internationale online advertentiemarkt op basis van het Real-Time-Bidding inkoopmodel voor online media. Ze ontwikkelden een platform waarbij advertentieruimte geautomatiseerd wordt ingekocht en precies kan worden bepaald wie de online koper is en waar deze zich online bevindt. Een schot in de roos voor bedrijven die hun reclamebudgetten resultaatgericht willen inzetten. Bovendien worden de campagnes volledig geoptimaliseerd naar meetbare additionele online verkopen. dunnhumby Netherlands BV (voorheen Sociomantic Labs BV) was een feit en het succes leidde binnen korte tijd tot ruim 15 vestigingen wereldwijd.

In 2011 stond Drogtrop voor de uitdagende taak dunnhumby Netherlands BV op te zetten en de Benelux te betreden met hetzelfde businessmodel. De nadruk ligt in Nederland op de acquisitie en het succesvol beheren van klanten, het technische gedeelte bevindt zich in Berlijn. Drogtrop: “Eén van de eerste dingen die ik voor elkaar wilde hebben, was het aantrekken van goede partners. Om ons te kunnen richten op wat wij het beste doen, is het essentieel om zaken als een financiële administratie uit te besteden en erop te kunnen vertrouwen dat dit goed wordt gedaan.” Het internationale karakter van het bedrijf vraagt om een unieke aanpak: er is sprake van een Nederlandse administratie, waar het vooral gaat om payrolling en aangiftes. Daarnaast moet er geschakeld worden met het Duitse hoofdkantoor en vindt er periodiek reporting plaats aan de financiële afdeling in Berlijn.

Koppel Advies begrijpt wat dunnhumby doet

“Voor mij was het erg belangrijk dat een belastingadviseur begrijpt wat wij doen. We zitten in een markt die niet altijd even duidelijk is voor een leek, maar waarbij het om samen te kunnen werken wél noodzaak is dat ze ons snappen.” Drogtrop zocht in eerste instantie onder andere via Google naar potentiële partijen. “Ik wilde graag samenwerken met een klein- tot middelgroot kantoor. Persoonlijk en met korte lijnen. Koppel Advies was één van de kantoren die me direct aansprak. Toen ik hun site had bezocht en even later tijdens het zoeken een gerichte advertentie van Koppel te zien kreeg, dacht ik: dit is een goeie, zij snappen wat wij doen.” Doordat Koppel als belastingkantoor zelf gebruik maakt van hedendaagse online advertentiemogelijkheden, werd voor Drogtrop bevestigd dat dit een partij is die begrijpt waar dunnhumby zich mee bezighoudt. “Ik heb direct de telefoon gepakt en een afspraak met ze gemaakt.” Vervolgens vonden er een aantal gesprekken plaats met zowel het Nederlandse bedrijf als het hoofdkantoor. De passende prijs, internationale expertise en het persoonlijke contact deden dunnhumby al snel besluiten met Koppel in zee te gaan.

Koppel schakelt snel, is accuraat en vakkundig

dunnhumby is een bedrijf dat snel groeit en continu in verandering is. “Koppel beweegt met ons mee en weet goed invulling te geven aan hetgeen ze gevraagd wordt,” aldus Drogtrop. Ook het hoofdkantoor is het hiermee eens. “Koppel Advies reageert direct als er een vraag is van onze financiële administratie. Het feit dat er een goede beheersing is van de Engelse taal en internationale kennis zorgt voor een ontzettend prettige samenwerking. We vertrouwen onze administratie met een gerust hart aan ze toe.”

De oude situatie

dunnhumby is in 2009 opgericht in Berlijn, de vestiging in Nederland werd eind 2011 opgericht. Het team in Nederland richt zich op het aantrekken van adverteerders, het beheren van accounts en het behartigen van klantbelangen en optimaliseren van de campagnes. Tijdens het opstartproces werd veel aandacht besteed aan het selecteren van betrouwbare partners om een goede lancering op de Nederlandse markt te kunnen waarborgen. Hieronder viel ook het aanwijzen van een geschikte belastingadviseur. Belangrijke randvoorwaarden: het moet een kantoor zijn dat de werkzaamheden van dunnhumby begrijpt en goed samen kan werken met het hoofdkantoor in Berlijn.

De oplossing

Koppel Advies kwam naar voren als de beste kandidaat voor het inregelen van de belastingprocessen voor dunnhumby. De unieke situatie van een hoofdkantoor in Duitsland en een vestiging in Nederland vraagt om snel schakelen, internationale expertise en beheersing van de Engelse taal. Er is regelmatig contact met de financiële afdeling in Berlijn, naast de lokale werkzaamheden zoals payrolling en belastingaangiftes. dunnhumby heeft zo alle ruimte om zich te richten op hetgeen ze het beste doen, in de wetenschap dat alle belastingzaken goed zijn geregeld.

De voordelen

  • Koppel neemt de belastingzaken uit handen voor het Nederlandse kantoor
  • Koppel schakelt adequaat met het hoofdkantoor in Berlijn en zorgt voor periodieke reporting aan de financiële afdeling
  • De goede beheersing van de Engelse taal draagt bij aan een uitstekend internationaal werkproces
  • Koppel reageert snel, is altijd bereikbaar en is betrouwbaar in zijn werk
  • Koppel werkt accuraat: de van tevoren uitgezette koers wordt naar verwachting uitgevoerd
  • Er is sprake van een persoonlijke, prettige samenwerking
Send this to a friend