Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Straightforward
Recensent:
Elbert-Jan Achterberg
Organisatie vorm:
BV
Product:
Projectadvies en -begeleiding
Branche:
Consultancy
Website:
www.straightforward.nl

straightforward-portret

Straightforward BV zorgt ervoor dat zonnestroomprojecten succesvol zijn. Als er ergens zonnepanelen op een dak gelegd worden, kan Straightforward het hele project begeleiden, maar ook delen daarvan zoals de technische oplevering. Hun klanten zijn grote installatiebedrijven, Triodos Bank, verenigingen van Eigen Huis, Windunie, Natuur & Milieu, etc. De focus van het bedrijf ligt op kwaliteit in zowel uitvoering als van de gebruikte componenten. In een mobiel testlab kan Straightforward onderzoeken of de panelen die geplaatst worden, van hoge kwaliteit zijn. Kortom: Straightforward is de partij die je moet inschakelen als je zekerheid wilt dat een zonne-energiesysteem wordt uitgevoerd zoals afgesproken en verwacht.

Ideaal om als startende ondernemer een langetermijnverbond aan te gaan met een accountant

Slechts enkele keren per jaar heeft Elbert-Jan een gesprek met Koppel Advies: “We spreken elkaar naar behoefte. Natuurlijk hebben we wat vaker contact per e-mail. En dat is normaal gesproken voldoende. Tenzij er ontwikkelingen zijn, dan is er intensiever contact.” Koppel weet vooral heel goed wat Elbert-Jan drijft, en wat hij nodig heeft: “We hebben inmiddels een lange geschiedenis samen. Ze weten wat er is voorgevallen in mijn bedrijf, en zelfs in mijn vorige bedrijven.” En die informatie, zo’n langetermijnverbond, heeft veel meerwaarde, weet Elbert-Jan: “Daardoor kunnen zij heel goed meedenken over hoe ik het moet aanpakken.” Aan overstappen moet hij dan ook niet denken: “Zelfs niet toen ik verhuisde naar Zuid-Limburg. Daar zijn natuurlijk vergelijkbare partijen, maar dan moet ik met hen weer alles opnieuw opbouwen. Ik ben blij dat ik juist Koppel heb gevonden als startende ondernemer. Het is veel waard als je een administratiekantoor hebt die als het ware met je meegroeit.”

Want toen Elbert-Jan begon met ondernemen in 1997, was Koppel er al snel bij. “Zij hebben ons toen geholpen met de oprichting van de BV, de holdingstructuur, etc. En ze voerden onze gehele administratie.” Het was vooral de basisaanpak die Elbert-Jan vanaf het begin aansprak: no-nonsense.

Wat ík als ondernemer doe, is altijd bepalend geweest voor Koppel – en niet omgekeerd

“Ik zie vaak om me heen dat startende ondernemers een accountant in de arm nemen die direct van alles wil gaan doen.” Dan worden er bijvoorbeeld al fiscale structuren opgetuigd die nog helemaal niet aan de orde zijn. “Stel je voor dat je als zzp’er begint, en je laat alvast een groot kantoorgebouw uit de grond stampen voor wanneer je 100 man personeel in dienst hebt. Dat doe je niet, maar er zijn administratiekantoren die dat in fiscale vorm adviseren aan startende ondernemers.” De verleiding snapt Elbert-Jan wel: “Op korte termijn verdient de accountant daar veel aan. Maar op lange termijn ben je natuurlijk snel je klant kwijt.”

En dat is precies wat Elbert-Jan zo waardeert aan Koppel: “Zij gaan voor de lange termijn. Zij denken vanuit de ondernemer: wat heeft díe op een bepaald moment nodig om te kunnen ondernemen? Wat moeten wij regelen zodat zij moeiteloos verder kunnen?” En daarnaast anticiperen en op basis daarvan advies geven: “Koppel kijkt mee met mijn activiteiten, naar de plannen die ik uitzet. Daar pakken zij highlights uit: ‘Als je dat van plan bent, is het misschien goed om dat alvast te regelen, en houdt rekening met dit en dat.’ Zo is wat ík als ondernemer doe, altijd bepalend geweest voor Koppel. En daar passen zij hun dienstverlening en advies op aan. Dát is de belangrijkste reden waarom ik altijd bij hen gebleven ben: die realistische, klantgerichte aanpak.”

Koppel Advies heeft mij als ondernemer succesvoller gemaakt

Soms heb je je accountant harder nodig dan gewoonlijk. “Ik herinner mij een discussie met de Belastingdienst, over btw-afdracht. Btw-berekeningen lijken eenvoudig, maar als je niet oppast gaat het mis. Zo had ik diensten geleverd in Duitsland: advieswerk. Door allerlei technische vragen was er onduidelijkheid over de btw. Koppel heeft die discussie voor mij feitelijk gevoerd, en mij van informatie voorzien zodat ik de belastinginspecteur altijd een stap vóór kon blijven. Het werd een verbeten strijd, maar de inspecteur gaf ons uiteindelijk gelijk.”

Elbert-Jan is nog steeds blij dat hij als startende ondernemer een administratiekantoor vond dat hem tot op de dag van vandaag bijstaat. “Zij hebben mij als ondernemer succesvoller gemaakt.”

De oude situatie

In 1997 richtte startende ondernemer Elbert-Jan Achterberg zijn eerste bedrijf op, samen met drie anderen. De administratie werd direct uitbesteed. Een van de drie had Koppel Advies in zijn netwerk. Uit drie kantoren werd Koppel gekozen, vooral omdat het kantoor klein genoeg was om hun klanten persoonlijk goed van dienst te zijn, en groot genoeg om de fiscale kennis en kwaliteit te bieden die Elbert-Jan zocht. Daarnaast merkte Elbert-Jan vanaf het begin een ‘no-nonsense’-aanpak.

De oplossing

Inmiddels heeft Elbert-Jan zijn derde bedrijf opgericht, en al die tijd is hij bij Koppel Advies gebleven. Zélfs toen hij verhuisde naar Zuid-Limburg. Koppel heeft niet alleen zijn administratie vanaf het begin tot in de puntjes verzorgd, maar heeft hem ook altijd van goed advies voorzien. Waar andere administratiekantoren de verleiding niet kunnen weerstaan om op korte termijn diensten te leveren die de klant misschien niet direct nodig heeft, kiest Koppel nadrukkelijk voor een langetermijnrelatie door klanten oprecht te adviseren.

De voordelen

  • Alle benodigde kennis en vaardigheden in huis, van accountancy tot fiscaliteit
  • Denken vanuit het perspectief van de ondernemer, niet de accountant
  • Snel antwoord op vragen, en altijd to the point
  • Koppel vraagt de kennis die nodig is om verder te komen, en valt de klant niet lastig met onnodige details
  • Toegankelijk
  • Persoonlijk
Send this to a friend