Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Naam organisatie:
Oramon BV
Recensent:
Saeed Younesi
Organisatie vorm:
BV
Product:
(advies over en implementatie van) e-commercesoftware

Aantal medewerkers:
25
Branche:
e-commerce
Website:
www.oramon.nl

oramon-portret

Oramon BV is opgericht in 2013, en is gespecialiseerd in Hybrid e-commercesoftware voor de fashionbranche. Concreet maakt Oramon BV webwinkels voor grote klanten als The Sting en Costes. Daarbij hoort ook de afstemming tussen de online en fysieke winkel: bijvoorbeeld tablets op de toonbank, waarop producten die niet op voorraad zijn in de winkel tóch besteld en thuisbezorgd kunnen worden. Daarnaast assisteren ze ook andere softwarebedrijven bij het ontwikkelen van slimme e-commerceoplossingen. Binnen 2 jaar is Oramon BV gegroeid naar 25 werknemers met een kantoor in Amsterdam en Valencia. Die snelle groei is naar eigen zeggen te danken aan ‘eerlijk en hard werken’.

Koppel Advies vertaalt complexe belastingregels in resolute antwoorden en helder, onderbouwd advies

“Door Koppel Advies voel ik me soms weer een middelbare scholier die zijn huiswerk niet gemaakt heeft”, grapt Saeed Younesi, eigenaar en oprichter van Oramon BV. “Het is kenmerkend voor hun werkwijze: pro-actief hun klanten benaderen als die lui zijn in het aanleveren van belangrijke informatie die zij nodig hebben om hun beste werk aan de klant te kunnen leveren.” Niet vanuit eigen producten en eigen gewin denken, maar daadwerkelijk altijd de klant centraal stellen: Saeed werkt zelf precies zo. “Daarom klikte het vanaf het begin.”

Ik moest zekerheid hebben over de keuzes die ik maakte voor mijn bedrijf

Toen Saeed in 2013 Oramon BV oprichtte, moest er belastingtechnisch én administratief heel veel geregeld worden. Ook grensoverschrijdend: Oramon BV opende zowel een kantoor in Amsterdam als in Valencia. “Ik moest zeker weten dat ik voor de juiste bedrijfsstructuren koos, en dat ik een partner had die me bij elke grote én kleine stap op een eerlijke en betrouwbare manier begeleidde.” Hij ging dan ook niet over één nacht ijs bij het selecteren van een belastingadviseur. Onwetend over het belastingstelsel is hij ook niet: hij verdiepte zich in de materie, en had zelf al ideeën over hoe hij het wilde regelen. Die ideeën vormden de basis voor de vragen die hij aan 3 verschillende belastingkantoren stelde. “Koppel Advies stak er vanaf het begin bovenuit.” Dat bleek met name over Saeeds vragen over aandelen, opties en bonusstructuren. Andere belastingadviseurs konden daarover niet direct goed advies geven, moesten het ‘even nakijken’, en kwamen direct met onheilspellende boodschappen over extra kosten die daaraan verbonden waren. “Over aandelen en opties zeiden zij Koppel direct en resoluut: dat moet je niet doen, dat wordt te complex. En ze kwamen direct met een goede opzet van een bonussysteem. Keep it simple, was hun boodschap, en dat bracht me direct een hoop helderheid.”

Koppel geeft me overzicht over het verleden, heden én de toekomst van mijn bedrijf

Keep it simple. Het klonk Saeed als muziek in de oren. Want: “Hoewel ik zelf ook enige kennis heb van belastingregels, blijft het geheel ontzettend complex. Om écht goede keuzes te maken moet je kennisniveau bijzonder hoog zijn.” Je hebt dus een partner nodig die de complexiteit vertaalt in ‘simpele’ en vooral duidelijke adviezen. Naast goed advies wanneer Saeed erom vraagt, komt Koppel ook pro-actief met adviezen: “Ze anticiperen constant op mijn toekomst, en doen suggesties. ‘Mocht je dit of dat later willen doen, dan kun je nu al zus of zo doen.’ Vervolgens is het aan mij of ik hun daarvoor wil inschakelen. Natuurlijk: dat is voor hun óók een vorm van acquisitie. Maar dat doen ze alléén als ze zeker weten dat ik daar baat bij heb, en altijd goed onderbouwd. Dat geldt voor alles wat ze voor me doen: ze zijn altijd heel transparant.” Koppel Advies heeft het overzicht van het verleden, heden én de toekomst van Oramon BV: “Daarmee heb ik zelf dat overzicht ook, en dat geeft mij ontzettend veel zekerheid. Zekerheid dat de huidige structuur van Oramon BV deugt, én dat die structuur aansluit op alle toekomstplannen die ik heb.” Want dat Oramon BV nog veel groter gaat groeien, daar twijfelt Saeed niet aan.

Vanaf het begin viel me op hoeveel kennis van zaken Koppel Advies heeft

Voor een relatief kleine belastingadviseur bezit Koppel veel kennis van zaken: “Natuurlijk, dat verwacht je ook van belastingadviseurs. Maar vanaf het begin viel het me op dat ze ook grensoverschrijdend goed mee kunnen denken. En als ze ergens kennis missen, schromen ze niet om een derde partij in te schakelen. Altijd in goed overleg, trouwens, en altijd in mijn belang. Zodat ook internationaal alles optimaal op elkaar aansluit.” Koppel doet inmiddels alles voor Saeed: belastingadvies, accountancy, salarisadministratie, etc. Maar óók zijn privébelastingzaken. “Alles onder één dak. Niet alleen omdat dat makkelijk is, maar omdat ze mijn vertrouwen vanaf het begin hebben gewonnen en op geen enkele manier beschamen. Ze doen altijd wat ze beloven, geven transparant advies, en hebben een hoog kennisniveau. Complexe zaken vertalen zij in resoluut advies, met een stappenplan om dat advies uit te voeren. Wat wil je nog meer als ondernemer?”

Hoe het begon

Toen Saeed Younesi, eigenaar van Oramon BV, het bedrijf oprichtte, ging hij direct op zoek naar een goede belastingadviseur. Hij wilde grensoverschrijdend ondernemen, dus hij wist dat hij te maken kreeg met complexe belastingstructuren. Hij had enerzijds een partij nodig die alles in goede banen kon leiden, anderzijds had hij vooral heel duidelijk advies nodig: welke keuzes moest hij maken? Hoe kon hij op de slimste manier het bedrijf structureren? Hij selecteerde 3 belastingkantoren, en ging met gerichte vragen op pad.

De oplossing

Van de 3 partijen had Saeed vanaf het begin het beste gevoel bij Koppel Advies. Dat lag vooral aan de no-nonsense antwoorden: als een idee van Saeed geen goed idee was, zéi Koppel dat ook. Geen ja-knikken, maar resolute antwoorden en helder advies. En die adviezen werden direct onderbouwd met de voor- en nadelen en de risico’s. Saeed voelde: Koppel is pro-actief, eerlijk, betrouwbaar en heeft kennis van zaken. Precies zoals Saeed zélf werkt.

De voordelen

  • Relatief klein kantoor en daardoor hele korte lijnen en altijd persoonlijk advies
  • Geen ja-knikkers: ze zéggen het als een wens van de klant geen goed idee is
  • Ook internationaal kennis van zaken
  • Eerlijk en betrouwbaar: als ze iets beloven, dóen ze het ook
  • Pro-actief 1: anticiperen op de toekomst van hun klanten
  • Pro-actief 2: als Saeed te laat is met bijvoorbeeld cijfers aanleveren, komt Koppel erom vragen
Send this to a friend