Toggle navigation

Contact

Bel onze adviseurs
020 - 344 59 00,
of e-mail ons geheel
vrijblijvend
info@koppeladvies.nl

Euphorious

Naam organisatie:
Euphorious
Recensent:
Rogier Poelman
Organisatie vorm:
BV
Aantal medewerkers:
1
Branche:
Consultancy
Dienst:
Helpt bedrijven de juiste strategische keuzes te maken

Euphorious

Euphorious is het bedrijf van Rogier Poelmann. Hij is business intelligence architect. Dat betekent dat hij bedrijven helpt bij het opzetten van een informatiestrategie en de juiste cijfers op de juiste manier te verzamelen en te interpreteren, zodat de juiste strategische keuzes gemaakt kunnen worden. Hij geeft antwoorden op vragen als “wat moet je nu weten om de komende 5 jaar je doelstellingen en targets te halen?” Euphorious bestaat sinds 2013. Hiervóór heeft Rogier gewerkt voor bedrijven als Capgemini, voor wie hij bedrijven als onder andere Philips, Shell en Rabobank adviseerde. Naast Euphorious is Rogier bezig een Eco-kledingmerk op te zetten met zijn vriendin.

Koppel denkt kritisch mee over mijn eigen ideeën en scherpt die aan

Rogier kan de administratieve diensten die Koppel hem levert ook zelf doen: hij heeft genoeg kennis om zijn eigen btw- en belastingaangiftes te doen, en zijn eigen administratie bij te houden. Waarom doet hij het dan voorlopig niet zelf? “Als ondernemer heb je het druk zat met ondernemen! Ik wíl me helemaal niet bezighouden met mijn boekhouding en belastingen. En vooral: ik wil niet in de problemen komen met de fiscus.” Want ook al weet hij veel zelf, hij beseft heel goed dat de kans op fouten veel groter is als hij het allemaal zelf doet. “Regels en wetten veranderen constant. Je eigen administratie en aangiftes doen brengt gewoon veel risico’s mee. Ik neem graag risico’s, dat hoort bij ondernemen, maar dan wel de juiste.” Kortom: Rogier wil geen onverwacht bezoek van de Belastingdienst. Hij wil de zekerheid dat alles goed en waterdicht verwerkt wordt. Hij twijfelt er niet aan dat het fiscaal advies van Koppel feilloos is. Rogier wil zich focussen op de ontwikkeling en groei van zijn bedrijven en het bewaken van de fiscale grenzen aan professionals over laten. Wat betreft fiscaal advies had Rogier tot nu toe alleen behoefte aan bevestiging: bevestiging dat hij goed bezig is. “Ik betaal mezelf bijvoorbeeld loon uit, en had wel ideeën over hoe ik dat wilde inrichten. Koppel bevestigde dat ik op de juiste weg zat. Daarnaast wilde ik een hypothecaire lening vanuit mijn BV financieren, omdat dat volgens mij voordeliger is dan via de bank. Ook dat beaamde Nico.” Zo had Rogier nog enkele zaken die hij aan Koppel wilde voorleggen. De bevestiging die hij zocht kreeg hij, en tegelijkertijd scherpte Koppel zijn ideeën aan: “Als je dit zus of zo doet, denk dan ook daar en daar aan.” Dankzij die bevestiging én verfijning had Rogier een hele zekere start van zijn ondernemersbestaan.

Fiscaal advies van Koppel is toekomstgericht, en zorgt zo voor de fundering waarop wij verder kunnen bouwen

Het zal niet lang duren voordat Rogiers bedrijfsvoering ingewikkelder wordt en daarmee de behoefte aan fiscaal advies groter. “Zowel voor Euphorious als het Eco-kledingmerk geldt nu nog dat alles wat we verdienen, direct weer investeren in onze bedrijven. We groeien hard maar zodra we meer winst gaan maken willen we het zo slim mogelijk aanpakken en diversiviseren.” Het grondwerk voor de toekomstplannen is nu al gelegd dankzij het advies van Koppel: “Dat geeft een heldere visie op de toekomst en rust: als je het vanaf het begin goed aanpakt en de juiste keuzes maakt, hoef je straks niets af te breken, maar kun je doorgaan met bouwen op de aanwezige fundering.” Het kledingmerk levert nu nog niet genoeg geld op om alle administratieve diensten bij Koppel neer te leggen. Koppel verzorgt nu alleen nog de jaarrekening en belastingaangiftes voor dat bedrijf. “Zodra dat gaat lopen, komen daar ook weer meer fiscale behoeften op. Met name wanneer we personeel moeten aannemen, voorraden opbouwen en internationaal zaken gaan doen. Dan wil ik een partij achter ons hebben staan die ons bij elke stap kan begeleiden om de juiste keuzes te maken.”

Koppel heeft een jong, ambitieus en hecht team, waarbij ik altijd even kan binnenlopen

“Je moet doen waar je goed in bent”, vindt Rogier. “Als ondernemer moet je je handen zo veel mogelijk vrijhouden om dáár aandacht aan te besteden. Daarom doet Koppel mijn administratie en belastingen. Dan kan ik me richten op de groei van mijn bedrijven.” Daarom is hij blij dat hij de klik heeft gevonden die hij zocht bij Koppel: “Koppel heeft een jong, ambitieus en hecht team. Een toegankelijk team, waarbij ik altijd even binnen kan lopen. Daarom ben ik ook blij dat zij in Amsterdam zitten, net als ik. Ik houd van dat persoonlijke contact. Ik heb echt het idee dat zij persoonlijk betrokken zijn bij de ontwikkeling en voortgang van mijn ondernemingen.”

De oude situatie

Voor het bedrijf dat Rogier samen met zijn vriendin heeft, voerde hij zelf de standaard belastingzaken uit maar daar bleef het bij. Gezien zijn eigen bedrijf, Euphorious, en de toekomstplannen die hij heeft (beide bedrijven laten een ambitieuze groei zien), had hij behoefte aan een partij die én goede administratieve diensten levert, én goed kan meedenken over fiscale vraagstukken. Hij zocht een kantoor dat niet te groot is, want Rogier wil graag zíen met wij hij zaken doet.

De oplossing

Rogier plaatste een oproep op social media: wie kent een goed belastingadvieskantoor? Een vriend adviseerde hem eens met Koppel Advies in gesprek te gaan. Rogier ging op gesprek bij Nico Koppel, en voelde direct een klik: Nico had op Rogiers vragen het juiste fiscaal advies dat getuigde van een scherp meedenkend vermogen. Voor de afspraak stond slechts een uur, maar uiteindelijk duurde het 3 uur. Daaruit bleek direct de ruime tijd die Koppel neemt voor hun (potentiële) klanten.

De voordelen

  • Groot meedenkend vermogen
  • No-nonsense mentaliteit
  • Veel aandacht voor klanten
  • Persoonlijk contact; Koppel ként het bedrijf van Rogier
  • Kort op de bal, snel antwoord op vragen
  • Scherp fiscaal advies
Send this to a friend